Красива, умна, знаеща езици - с този цитат от Бойко Борисов по

...
Красива, умна, знаеща езици - с този цитат от Бойко Борисов по
Коментари Харесай

Габриел: Красива, умна, знаеща езици, но не и безукорна

" Красива, интелигентна, знаеща езици "  - с този откъс от Бойко Борисов по адрес на Мария Габриел е озаглавен анализът на немския публицист Франк Щир. Статията в германското издание " Цицеро "  започва по този начин: " Тя пристигна, видя и провокира една дребна гражданска война. "

" Българският глас в Брюксел "

Авторът наблюдава в резюме биографията на Мария Габриел и написа за последния ѝ пост като еврокомисарка, който зае през 2017 година: " Жената с дългата черна коса и впечатляващо завършените черти на лицето през последните години беше българският глас в Брюксел. "

Франк Щир изяснява по какъв начин Бойко Борисов я е избрал да го замести като евентуален предстоящ министър председател, с което да бъде комплициран завършек на политическата рецесия в страната. Авторът отбелязва и как Габриел незабавно е направила усещане с ясната си позиция за отстраняването на основния прокурор Гешев.

Към края на неговия разбор четем:

" Дали след деветмесечното ръководство на Денков Габриел ще поеме правителствената отговорност, както го планува уговорената от коалиционерите ротационна процедура, въобще не е несъмнено. Да, партиите в държавното управление акцентират своята евроатлантическа ориентировка и са на идентични позиции по значимите въпроси, да вземем за пример за военната поддръжка за Украйна. Но атмосферата в обединението е натежала от кавги, а съществуването ѝ беше сложено под въпрос нееднократно до момента. Тепърва би трябвало да забележим и още нещо: дали тази коалиция ще надживее локалните избори през октомври 2023. "

Биографията ѝ не е безукорна

Франк Щир цитира похвалите, отправени от Борисов към Мария Габриел, и продължава: " Разбира се, не всички нейни съотечественици са така добре настроени към Мария Габриел. Всеки, който посмее да скочи в цялостния с акули басейн на българската политика, би трябвало да знае, че съперниците незабавно ще стартират да ровят за слаби места в биографията му, даже когато тя на пръв взор наподобява безукорна. А в случая на Габриел такива се намират. "

Германският публицист напомня по какъв начин още през 2009 година, когато се кандидатира за евродепутат от ГЕРБ, Габриел се показва като " лекар по политически науки ". " Всъщност Габриел учи политически науки в университета в Бордо при започване на това хилядолетие, само че по този начин и не получава докторска степен ", прецизира Щир. 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР